Olin nähnyt joskus kuvan mökistä puussa, se oli majoitusvaihtoehto muistaakseni Ruotsissa. Nuku puussa – ajatus jäi leijumaan takaraivooni. Mielenkiintoista, minä ajattelin, olisipa hienoa, jos Suomessakin voisi…

Tänä keväänä törmäsin netissä telttaan, joka oli puussa. Upeeta! Päätin, että tuon haluan kokea. Aloin googlaamaan erilaisilla sanapareilla (teltta, nuku puussa…), mikä mahtaisi olla majoituksen nimi, jos se on teltta ja se on puussa.

Teen keikkahommia Ylellä ja eräänä kauniina aamuna Aamu-tv:n teltan eteen viritettiin majoitusmahdollisuudet puuhun. Vieraana oli retkeilybloggaaja Terhi Jaakkola. Hän puhui riippumattoretkeilyn puolesta, linkki juttuun löytyy täältä. Helppoa, ripusta minne haluat -vau!

Juhannus oli lähestymässä ja minä olin lähdössä saareen. Hmm.. Onhan meillä tavallinen teltta, mutta minä haluan nukkua puussa!

Löytyi #Tentsile!

Se oli kaikkea mitä halusin. Mahdollisuuteni #nuku puussa -elämykseen. En vahingoita luontoa majoittumisellani. Tarpeeksi iso, sinne mahtuu useampi ihminen ja tavarat. Helppo pystyttää. Saan valita parhaan paikan maiseman puolesta, ei tarvitse  tuijotella maastoa  kuinka tasaista tai möykkyistä se on.

Muoto itsessään oli jo niin mahtava, että eihän tämän majoitteen kanssa voi retkeily mennä metsään (hah). Katso majoitusvaihtoehdosta tarkemmin täältä.

Nukkumaan mentäessä voit katsella auringon laskua ja siirtää katseen tähtitaivaalle illan vaihduttua yöksi. Hyttyset ja ökkömönkiäiset pysyvät ulkopuolella. Pujahdat makuupussiin ja nukahdat luonnon syliin.

Herätessäsi aamulla näet taivaan, kuulet linnut ja näet kaiken sen ylläsi.

Mistä johtuu suosio nuku puussa majoitteille, sitä Sanna Savikko kysyi Terhi Jaakkolalta haastattelussaan. Terhin mielestä  Suomessa on nyt selkeä riippumattobuumi. Somessa leviää ihania kuvia. Yhä useampi haluaa kokea tämän.

Miksi mielummin puussa kuin teltassa, Terhi Jaakkolan suositukset:

  • näet suoraan auringon nousun ilman, että avaat teltan oven
  • keinuttelu/ kölliminen
  • alustaa ei tarvita
  • aina löytyy paras rantatontti

Nyt voidaan lähteä saareen! Serkkuni vene on pakattu täyteen, on kylmälaukkua, telttoja, makuupusseja, reppuja. Tietenkin mukana myös #tentsile. Missä reissaatkaan ja millä välineellä – kurkkaa vinkit venyttelyyn.

Konnevesi on suuri järvi. Hieman tuulee. Pieniä saaria on useita, Koivusaari on meidän päämäärämme.

Saari on sen verran pieni, että ympäröivä vesi näkyy joka paikkaan. Puitakin on, joten teltan pystytykseen iskee melkein valinnan vaikeus. Maastosta ei sentään tarvitse nyt välittää, muuten kuin sen verran, että jätetään tasaiset kohdat perusteltoille.

Pystyttäminen, kuinka helppoa se voi olla?

Olishan se kiva, mutten osaa pystyttää, voit ajatella. Tämän teltan saa kasattua yksin(pystytysvideo tiedoissa). Olen nyt testannut sen moneen kertaan.

Yksinkertaista. Valitse kolme puuta, jotka ovat kolmion muodossa, välimatkaa saa olla. Pyöräytä jokaisen rungon ympärille (korkeus suositus 1,2 metristä ylöspäin) yksi hihna eli puunhalaaja, ei solmuja. Aseta kolmion mallinen telttakangas maahan, kukin kulma kohti puuta. Pujota räikät teltan kulmiin, ei solmuja. Pujota sitten hihnat räikkiin, vedä löysät pois ja vasta sitten kiristä -helppoa kiristämistä. Teltta nousee ilmaan!

Sitten hyppy telttaan testaamaan.

Hui! Tämä joustaa mukavasti. Asetan itseäni telttaan makuulle, mitenkäs päin tässä olisi hyvä nukkua. Miehenikin kiipeää telttaan. Ihana vain köllöttää ja katsella taivasta! Mutta nyt tilaa seuraaville kokeilijoille, ulkopuolella on jonoa. ”Saanko minäkin nukkua täällä”, kummityttömme kyselee.

Heitämme makuupussit, alustat(ei muuten tarvita) ja reput telttaan. Ylimääräiset tavarat on helppo laittaa teltan alle. Kun vihdoin sitten on nukkumaanmenon aika… Mieheni on asettunut jo makuupussiinsa, kun minä kiipeän telttaan ja levitän makuupussin, vaihdan yövaatteet ja sujahdan pussiin. Mieheni keinahtelee aina, kun minä liikun. Kun vihdoin pääsen makuupussiin, uni tulee hetkessä kuunnellessa veden liplatusta ja hienoista puiden huminaa. Miltä sinusta mahtaisi tuntua nuku puussa – elämys?