Voinko minä olla Supersankari? Mitä tarkoittaa Sisäinen Supersankari? Mikko Pahkasalo kertoo sinulle Sisäisen Supersankarin syntymisestä:

Luomani Sisäinen Supersankari -konsepti on syntynyt eri kirjojen, koulutusten, kurssien ja ennen kaikkea oman kokemukseni kautta. Siihen olen siis summannut tähän astisen tietoni, viisauteni ja kokemukseni. Tämä tuntuu isolta ja tärkeältä. Samalla pieneltä ja nöyrältä. Ihan kuin olen vasta kaiken alussa. Kirjoitettaessa tuntuu hyvin kehollisia aistimuksia ympäri kehoa, esimerkiksi painavuutta, sähköisyyttä, kihelmöintiä, kuplimista.

Tuntuu myös hyvin henkilökohtaiselta kirjoittaa tällaista tekstiä ylipäätään, koska sen myötä koen kuinka paljastan aitoa ja todellista teille. Enhän edes tiedä mihin olen menossa kirjoituksessani! Tämä koskettaa, koska tiedän kirjoitettaessani kuinka totta tämä minulle on. Ehkä tämä tuntuu jopa siellä ruudun toisella puolella!

Lataa itsellesi maksuton Asahi video tästä!

Totuus.

Niinpä.

Se on teemana minulle tärkeä elämässäni ja syvimmillään THE syy esimerkiksi miksi tarjoan yritykseni kautta eri palveluja ihmisille, miksi sydämeni palo on toimia yrittäjänä tai miksi ylipäätään teen sitä mitä elämässäni teen. Kaikki kiteytyy siihen, että haluan olla totta, totuudellinen, rehellinen ja vapaa. Totuus on pelon vastakohta. Totuus vapauttaa, tuottaen kyllä hetkellisesti kipua. Pelko sen sijaan lamauttaa, tuottaen näkyvää ja näkymätöntä kärsimystä pitkällä aikavälillä. Aina loppuun saakka. Se, mitä et suostu näkemään, vainoaa ja vaikuttaa sinuun varjoistasi käsin.

Puhun halusta, mutta tässä kaikessa on oikeastaan kyse suuremmasta asiasta kuin pelkästään minun halustani. Kuvailisin kokemustani enemmän aikomukseksi. Syväksi emootioksi. Viisaudeksi, joka ohjaa minua kehoni tuntemusten ja aistimusten kautta. Oppimalla luottamaan yhä enemmän kehoni viesteihin, on saanut aikaiseksi sen, että luotan myös sydämeeni yhä enemmän.

Ehkä jo mietit, että miten ihmeessä kaikki nämä liittyvät Sisäiseen Supersankariin?

Kaikki tuntuu kiteytyvän pelkoon.

Pelko.

Olen ollut aina innoissani supersankarielokuvista. Niiden kautta olen saanut elää, tuntea ja aistia elämää. Elää suuria tunteita elokuvien kautta. Kokea isoja elämyksiä. Niiden kautta olen antanut luvan itselleni olla sankari, joka on voittanut esteet tieltään. Sankari on tiennyt oman tehtävänsä. Toisin sanoen siis aivan päinvastaista mitä todellisuudessa pelko on minulle aiheuttanut tai mitä olen antanut sen minulle tehdä. Olen antanut siis pelon voittaa. Ilman, että edes olen sitä tiedostanut!

Pelko minulle elämässäni on näyttäytynyt muun muassa kyllästymisenä, välttelynä, haluttomuutena, ahdistuneisuutena, kiltteytenä, suorittamisena, miellyttämisenä ja väsymyksenä. Kyseessä on siis eri pelko kuin kauhuleffan pelko. Tämä kokemani pelko on ollut enemmän minua ympäröivää. Kokemus kuinka se olen minä. Minun loistetta himmentävää, pienentävää ja mitätöivää.

Sisäinen Supersankari toimii vastalääkkeenä pelolle. Pelon yli pääsemiselle. Eikä edes sen voittamiselle tai tuhoamiselle, mutta ennen kaikkea sen kanssa elämiselle ja hyväksymiselle. Pelko istuu pienenä pelkääjän paikalla, minä olen vahvana kuskin paikalla. Yhdessä. Pelon ote löystyy ja hälvenee yhä enemmän. Sisäisen Supersankarin löytäminen on toiminut minulle lyhyesti sanottuna keinona uskaltaa elää rohkeammin, avoimemmin ja rennommin elämää.

Ja juuri tätä uskoakseni kaikki meistä haluavat. Etkö sinäkin?

Sisäinen Supersankari -konsepti voi toimia sinulle esimerkiksi keinona saada etäisyyttä pelkoon, vähentää sen otetta sinusta, vahvistaa sinussa olevaa hyvää ja mahtavaa. Se, miten se sinulle toimii tai miten se näyttäytyy, selviää vain heittäytymällä, kokeilemalla ja tuomalla itsesi mukaan niin aitona kuin se sinulle on turvallista ja mahdollista. Yhdessä minun ja muiden kanssa. Matkalla kohti kestävää ja todellista hyvinvointia.

Konkreettisena keinona kehon tunteminen ja aistiminen on toiminut minulle ehkä suurimpana keinona vähentää pelon otetta minusta. Tätä taitoa voit harjoitella vaikka heti itseksesi missä ikinä oletkin, eli alat huomioimaan mitä kehossasi juuri nyt tapahtuu. Ajallaan harjoittelun myötä pelko (tai mikä tahansa muu epämiellyttävä tunne) ei ole enää irrallinen ja epämääräinen kokemus, vaan siitä on muodostunut kehollinen aistimus, jonka kanssa voi harjoitella olemaan ja sanoittamaan sitä.

Ja siitä, ystäväni, löytöretki vasta alkaa!

Lopuksi vielä muutamia kysymyksiä, joita olen pohtinut SiSu -konseptin luomistyön äärellä. Osallistuessasi Sisu I -ryhmävalmennukseen myös sinä todennäköisesti tulet kohtaamaan ja vastaamaan itseksesi muun muassa näihin kysymyksiin:

– Kuka minä olen?
– Mitkä ovat minun lahjani?
– Missä olen hyvä?
– Mitkä ovat heikkouteni?
– Mitä minä haluan tarjota maailmalle?
– Mitä minulle tarkoittaa hyvinvointi?
– Miksi haluan voida hyvin?
– Kuinka voisin tuoda osaamistani näkyväksi?
– Mitä minä pelkään?
– Milloin minä riitän?
– Milloin tiedän tarpeeksi?
– Kuinka uskallan lähestyä ihmisiä?

Kiitos tekstin lukemisesta. Jätä kommenttia alle tai laita viesti, mitä tämä sinussa herätti. Mihin pystyit samaistumaan? Mistä olet samaa tai eri mieltä? Miksi sinä haluaisit valjastaa käyttöösi oman Sisäisen Supersankarin?

Vieraskynäilijänä:

Liekein,
Mikko

Muutosvalmentaja

NoLimit.fi