Mielestäni on kaksi tärkeää asiaa, jotka meidän olisi hyvä muistaa. Toinen niistä on asenne ja toinen asento.

Valitset itse miten suhtaudut tähän elämän menoon. Saat aivan itse päättää miten toimit, kun jotain tapahtuu. Päätät itse miten suhtaudut kehoosi. Valitset vapaasti millä mielellä aamu alkaa tai arki rullaa. Toki elämän käänteisiin vaikuttaa aina ulkopuolisetkin asiat. Mutta sitä ei kukaan määrää, miten toimit annetuissa puitteissa. En tarkoita naisten lehtien tai Facebook postauksien postiviisuuden vaaleanpunaista kuplaa, jossa pitäisi yrittää leijailla aina hymyillen hampaat kiiltävän valkoisina. Tarkoitan enemmän asennetta. Asennettasi yleisesti elämään.

Asentoonkin vaikutat itse. Miten haluat kantaa itsesi. Miten haluat liikkua ja olla. Samalla tavalla tähänkin vaikuttaa monet tekijät. Mutta loppujen lopuksi – sinä päätät. Kuulin kerran eräästä tilanteesta, missä tuttuni oli huonekaluliikkeessä töissä. Sinne saapui asiakas, joka tuli valittamaan tuotteesta kädet puuskassa, tuohtuneena. Tämä pienikokoinen nainen tunsi ensin litistyvänsä vielä pienemmäksi ja olkapäät painuivat kasaan. Hän päätti kuitenkin voittaa oman pelkonsa ja ottaa asiakkaan vastaan, hän lähestyi asiakasta rohkeasti. Hän ei kiistellyt, kuunteli. Hän antoi olemuksensa kohota asiakkaan mittaiseksi. Pian hän huomasi, että asiakas leppyi vähitellen ja asiakkaan kehon kieli alkoi seurata hänen kehon kieltään. Kädet laskeutuivat puuskasta, ääni rauhoittua ja he pääsivät asiasta yksimielisyyteen.

Voiko asenteella ja asennolla muuttaa elämän?

Ajattele aamuasi. Nousetko pirteänä ja hyvin levänneenä ylös? Kummalla jalalla nouset, toivottavasti sinulle oikealla. Kun kävelet kylpyhuoneeseen, miten liikut, mitä mietit. Pyöriikö ajatuksissasi kiitollisuus uudesta päivästä, ihanista ihmisistä lähelläsi. Otatko jokaisen uuden askeleen reippaammin ja räväytät itsellesi hymyn päästyäsi peilin ääreen. Tiedän, aina tämä ei onnistu, mutta yleensä?

Miten suhtaudut uuteen päivään, miten otat sen vastaan, miten katsot itseäsi peilistä? Missä asennossa aloitat päiväsi? Venytätkö itsesi täyteen pituuteen, rinta, jos nyt ei rottingille, niin avoinna kohti uutta päivää. Teetkö ehkä muutaman venytyksen tai jopa vedät treenin ennen päivän alkamista.

Oikea asento auttaa sinun kehoasi voimaan paremmin

Mikä tapasi ikinä onkaan, muista että kehosi asento vaikuttaa olemiseesi. Jos laahustat eteenpäin, katse alaviistossa, fiilis on aika erilainen, kun avaisit ryhtisi, kohottautuisit jalkapohjista aina päälakea myöden.

Yksi konkreettinen vinkki ryhtisi avaamiseen on helppo, yksinkertainen ja varmasti antaa pontta päivääsi. Mieti hartiarengastasi ja valitse keskimmäinen luinen osa, josta hartiarengas koostuu. Miellä se ja työnnä sitä viisi milliä eteenpäin. Tunnet eron! Olen kertonut, mistä hartiarenkaamme koostuu, oletko nähnyt jo videot. Eikö ole huimaa! Päiväsi jatkuu valitsemasi asenteen ja asennon mukaan – ne tukevat toisiaan.

Monikin asia yhdistää nämä kaksi asiaa – asento ja asenne. Mieti edellä mainitsemaani liikettä, yksi harjoite, jota voit tehdä millon ja missä vain haluat. Keksitkö muita liikkeitä? Sinua ehkä mietityttää, mutta koittaessasi huomaat eron. Kokeile vaikka nostaa kädet puuskaan ja sitten lanteille. Se tuntuu… erilaiselta. Jos haluat vinkkejä ryhtiisi, saat niitä suoraan omaan postilaatikkoosi täältä.

Harmittaako sinua tekstin fontin muuttuminen? Minua harmittaa, mutta otan sen vastaan tällaisena kuin se on. Teen mitä pystyn ja juuri nyt en saa tekstiä mieleisekseni. No, hö! Kestän tämän.

Pysähdy hetkeksi miettimään näitä kahta tärkeää asiaa: asenne ja asento, molemmat muokkaavat elämääsi haluamaasi suuntaan. Mihin suuntaan sinä olet matkalla?