Miksi armollinen naiseus? Armollisuus unohtuu helposti hektisessä ja suorittavassa arjessa.

Meille naisille asetetaan paljon paineita ympäristöstä niin mediasta, tuttavapiiristä, somesta, perheeltä, töistä ja mikä pahinta asetat niitä myös itse itsellesi.

Paineet liittyvät työntekemiseen, harrastamiseen, syömiseen, vapaa-aikaan, liikkumiseen, ulkonäköön, oikeastaan kaikkeen olemiseesi…

Miten sukkuloida kiireisessä arjessa paineiden keskellä niin, että jaksaa. Pysähdy miettimään kuka vaatii sinulta ja mitä. Pysähdy miettimään onko asiat pakko hoitaa niin kuin olet tehnyt ne tähän asti vai voisitko tehdä jotain toisin.

Olin torstaina Armollinen Äityis -illassa. Minusta armollisuudesta puhuminen on yhä tärkeämpää tässä kiireisessä, suorittavassa yhteiskunnassa. Armollinen naiseus – sitä lisää! Illassa oli puhumassa Maria Rautavuori, kirjan ”101 kipinää tyytyväiseen äitiyteen” kirjoittaja. Hän herätteli miettimään muutamia asioita kuten riittävän hyvä, missä olet korvaamaton, mitkä ovat arvosi.

Lue myös: Hyvä ryhti, parempi mieli

Riittävän hyvä

Muista, että riittää, että olet riittävän hyvä! Tarvitseeko kaikki asiat tehdä satanen lasissa ja täydellisesti. Jos 100% on maksimi, niin mieti voisitko vaikka siivota ja järjestää kotiasi 60% teholla. Huomauttaisiko joku, että nyt ei ole kaappeja siivottu sisältä? Tuskin. Entäs tavoitteesi liikkumiseen, haluaisitko käydä salilla kolme kertaa viikossa ja lenkillä välipäivinä. Mikä sinulle kuitenkin riittää? Mistä saat hyvän olon? Voisitko ajatella, että 100% sijaan 60% liikuntaa olisi riittävä.

Mieti missä olet korvaamaton? Tämä herätteli minua miettimään, mikä on minulle tärkeää. Mitä juuri minä haluan tehdä. Mitkä asiat joku muu voi tehdä tai ainakin voisinko pudottaa omaa tavoitettani satasesta reilusti vaikka viiteenkymppiin. Korvaamaton vai korvattavissa? Ruuanlaittajana? Itsestä huolehtijana? Siivoajana? Ystävänä? Pyykinpesijänä? Puolison rakastajana? Harrastusryhmässä? Lapsen kuuntelijana?

Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä, mitkä ovat arvojasi. Mihin haluat panostaa, missä voit mennä hieman matalammalla. Äläkä vertaile itseäsi muihin. Oletko pysähtynyt koskaan miettimään mihin oikeasti haluat käyttää aikaasi, energiaasi. Ethän mene vain sitä tietä ”mitä kaikki muutkin” tai ajattelet ”näin kuuluukin tehdä”.

Nostatin naisia ryhtiin ja pidin (c)KaunisNainen (=Ryhtiä!) -tunnin mainitsemassani illassa, idyllisessä Pispalan kahvilassa äideille. Olen itse oppinut, ettei kaiken liikunnan tarvitse olla satasella suorittamista. Pienin, oivaltavin liikkeinkin voit parantaa oloasi.

Jos sinä haluat oivalluksia ryhtiisi, täällä muutama harjoite herättelemään ajatuksiasi.

Kauneus ei tule meikeistä vaan

Kerroin heille mitä kampaajaystäväni liikkeessä tapahtui. Viime viikolla yksi hänen asiakkaansa oli katsellut mainoksia Ryhtiä! verkkovalmennuksesta kampaamon pöydällä. Tämä mies oli katsellut mainostekstiä: Jokainen nainen on kaunis, kun kantaa itsensä ryhdikkäästi. ”Hyvänen aika sentään! Jokainen nainen on kaunis, kun hymyilee!”, asiakas oli huudahtanut.

Tämä on totta. Olen täysin samaa mieltä.

Hymyillessäsi saat aikaan mielihyvähormoneja. Hymyillessäsi aktivoit kasvojesi lihaksia kiinteyttämään ja kohottamaan poskipäitäsi, tämä harjoitus auttaa alaspäin riippuvaan ilmeeseen kohotavasti. Plussana on kaikki mitä saat muilta ihmisiltä vastaan hymyillessäsi.

Harjoitelimme illan lopuksi myös hymyä!

Anna itsellesi armoa. Asettele hellästi pääsi sisälle ajatus – armollinen naiseus. Nautitaan naiset siitä – anna itsellesi lupa siihen.

Lue myös: Neljä yksinkertaista vinkkiä hyvinvointisi tueksi