Someniska kenossa luet nyt tätäkin juttua… (heh). ”Mitä enemmän ihmiset ovat digissä, sitä enemmän he rakastavat fyysisiä kokemuksia.”

Viisaasti sanottu ja tämä on varmasti aivan totta. Elämme tätä digiaikaa. Työmme pyörivät yhä enemmän tietokoneen ympärillä. Vapaa-ajat roikumme somessa, jos ei läppärillä niin kännykällä. Kuten olet varmasti huomannut, se vie aikaasi ja on muuttanut tottumuksiasi. Ajattele vaikka aamuja tai iltaa ennen nukkumaan menoa, miten toimisit, jos sinulla ei olisi kännykkää?

Lataa ilmainen Someniska kuntoon- workshop itsellesi tästä!

Kuka tämän otsikon viisauden lausui. BMW Groupin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Rainer Feurer. Hän kuvaili autojätin olevan keskellä muutosta puhtaasta ajoneuvoliiketoiminnasta kohti asiakaskeskeistä liikkuvuusbisnestä.

Miten autojätti liittyy hyvinvointiin ja lempeään liikkeeseen? Ajatus, minkä hän esitti on lähellä meitä jokaista. ”Mitä enemmän ihmiset ovat digissä, sitä enemmän he rakastavat fyysisiä kokemuksia.” Minä ostan sen! Uskon, että sinäkin olet samaa mieltä. Kaipaat fyysisiä ja konkreettisia kokemuksia. Tuskin muistamme vanhoina kiikkustuolissa niitä hetkiä, kun luimme kännykältä jotain. Muistamme, kun teimme fyyysisesti jotain ja nautimme jostakin konkreettisesta.

Toinen ajatus, mitä jo hieman aukaisin aikamme välineistä, joiden kanssa vietämme aikaa – on asennon muuttuminen. Olet varmasti kuullut puhuttavan someniskasta. Mieti asentoasi, kun luet tätäkin tekstiä. Pääsi on kallistunut eteenpäin. Vie käsi niskallesi ja tunnustele, alin niskan nikama pullistuu ulospäin. Niskan puolen lihakset ovat venyneessä tilassa ja kaulan puolella ei ole mitään aktiivisuutta, lihakset ovat lyhyenä.

Mitä pitäisi someniskan kanssa tehdä?

Kännykästä tuskin luovut tai tuskin voit välttää kokonaan koneella työskentelyä.

Mitä siis voit tehdä?

TÄSSÄ KUUSI VINKKIÄ MITEN VÄLTTÄÄ SOMENISKA:

 1. Mieti asentoasi.

  Jos istut pöydän ääressä koneella, katso tarkemmat jakamani ohjeet istumatyöläisen arkeen tästä. Tervetuloa Facebook ryhmäämme mukaan, lista löytyy myös sieltä. Siellä saat kysyä ja heitellä ajatuksia.

  Tarkastuslista työpöydän ääreen.

  7 vinkkiä työasennon tarkastamiseen!

 2. Asento kännykällä.

  Jos kännykkä on sinun pääasiallisin pään kallistajasi, tee näin. Nosta kännykkä noin leukasi korkeudelle. Pidä käsivarret vartalossa kiinni, tue käsiä kehoasi vasten. Voit laittaa toisen kätesi niskalle ja huomaat eron, ei ”emännän kyhmyä”.

 3. Tauota!

  Jos istut nouse vähintään tunnin välein seisomaan, hae vaikka vettä. Jos seisot, istu välillä vaikka juomaan se vesilasillinen. Tässä yhdityy kaksi hyvää asiaa: nesteytys ja tauotus. Täältä saat ihania lempeitä harjoitteita tauoille missä ikinä oletkaan, milloin haluatkaan tehdä.

 4. Tarkasta!

  Tarkasta päivän aikana, vaikka viemällä käsi niskallesi, onko pääsi suorassa vai pullistuuko niskan alin nikama ulospäin. Näin ainakin huomaat korjata asentoasi, kädellä tunnusteleminen muistuttaa sinua siitä. Miten muistat tehdä sen? Yhdistä se vaikka edellä mainittuun taukoon.

 5. Vahvista!

  Hartiat kaipaavat aina liikettä, mutta nyt liike suoraan sinne someniskalle. Nouse seisomaan selkä seinää vasten. Paina takaraivoa seinää vasten lempeän napakasti laskien kahteen, rentouta kahteen laskien. Ota hengitys mukaan hengitä ulos ja paina, hengitä sisään ja rentouta. Toista noin kymmenen kertaa. Saat samalla iskulla kaksi hyötyä, keskityt hengittämiseen, rauhoitut. Kaulan puolen lihaksesi tekevät työtä, vahvistuvat. Mistä tiedät teetkö liikkeen oikein? Koita toisella kädellä kaulan puolen lihaksia painaessasi takaraivoa kohti seinää, jos lihakset ovat aktiiviset – teet oikein. Jos haluat oppia lisää, lue lisää täältä.

 6. Venyttele!

  Vaikeinta on aina muistaa tehdä kaikki hyvät kuullut vinkit. Mieti missä tilanteessa olet joka päivä, jolloin sinulla olisi aikaa tähän? Ehkä junassa, pysäkillä, palaverissa, bussissa, kahvilla, liikennevaloissa… Helppo ja yksinkertainen venyttelyliike tehdä missä tahansa edellisistä. Anna käsien roikkua rentoina hartioiltasi, nosta hartiat korviin ja laske rentoina alas. Tarkasta, että rankasi on pitkä ja päälakesi kohoaa ylöspäin. Kallista sitten pääsi hitaasti sivulle, leuka kohti kainaloa. Nauti venytyksestä viiteen laskien. Pyöräytä pää hitaasti toiselle puolelle rennosti etukautta. Voit toistaa vielä kummallekin puolelle.

Kuten Feurer alussa suuntasi ajoneuvobisneksensä ”kohti asiakaskeskeistä liikkuvuusbisnestä”. Minä olen jo liikkuvuusbisneksessä – someniska saakoon liikettä! Nautitaan lempeästä liikkeestä =fyysisistä kokemuksista!