Olet varmasti todennut itse: lihaksesi voivat kipeytyä rasituksesta, joka voi olla kevään ensimmäiset juoksulenkit, omenapuiden leikkaaminen tai koneen äärellä staattisesti istuminen. Auttaisiko hieronta?

Hieronta rentouttaa lihasta ja saan sen elastisemmaksi.

Se saa aikaan verenkierron vilkastumisen, kuona-aineet ja nesteet lähtevät liikkeelle.

Hieronta avaa lihassäikeitä ja mahdollisia kiinnikkeitä.

Se saa aikaan myös lämpöä käsien liukuessa ihon pinnalla, mutta lämpöä muodostuu myös eri kudosten väliin.

Haluatko säästyä niska-hartiavaivoilta? Haluatko tuntea itseni ryhdikkääksi? Lataa maksuton video tästä

Miltä sinusta tuntuu hierottavana ollessa?

Miten elimistösi reakoi?

Mitä elimistössäsi tapahtuu edellisten lisäksi?

HIERONTA – TÄSSÄ SEITSEMÄN FAKTAA:

1. Kosketus itsessään saa aikaan jo paljon hyvää. Kehon sisäiset opiaatit hoitavat sinua sisältä käsin. Endorpfiini, dynorfiini ja enkefaliini nostavat mielialaasi, vähentävät kipua ja saavat aikaan tyytyväisyyden tunnetta. Matala dopamiinitaso lisää keskittymisvaikeuksia, heikentää motoriikkaa ja saa kaiken tuntumaan tylsältä. Aika hienoa siis, että hieronta nostaa dopamiinitasoasi. Harmaan olon sijaan, voit jopa tuntea innostuneisuutta ja iloa.

2. Saatat kokea ensin kipua, jos lihaksesi eivät ole tottuneet käsittelyyn tai ovat kovin kireänä. Kroppasi valmistautuu ”puolustautumaan” ja elimistösi tuottaa adrenaliinia ja noadrenaliinia. Vapautunut adrenaliini aiheuttaa verisuonien laajentumista. Seurauksena mm. verenpaineesi laskee lievästi.

3. Seratoniini, jota kehosi tuottaa hieronan aikana rauhoittaa. Se tuottaa tyytyväisyyttä, joka esim. vähentää syömisen tarvetta.

4. Aluksi hieronta vaikuttaa sympaattiselle puolelle, mutta noin 15 minuutin kosketuksen jälkeen pääpaino siirtyy enemmän parasympaattiselle hermostolle. Parasympaattisen hermoston kautta hieronta rauhoittaa niin elimistön toimintaa kuin keskushermostoa.

5. Se lisää epäsuorasti kasvuhormonin tuotantoa tukemalla nukkumista ja vähentämällä kortisolitasoja.

6. Vastustuskykysi kasvaa perustuen siihen, että valkosolujen määrä lisääntyy hieronnan jälkeen.

7. Endokannabinoidit ovat ryhmä kemikaaleja, jotka vaikuttavat mm. ruokahaluun, kivun tuntemuksiin, mielialaan, muistiin, vähentävät stressiä ja alentavat verenpainetta. Näitä endokannabinoideja vapautuu elimistöön hieronnan aikana.

Minä en näe yhtään syytä miksi et tulisi hierontaan. Mutta ennen kuin pääset makaamaan rentona hierontapöydällä, saat rentoutua kotona -saat tästä opasvideon, jolla läheisesi voi hieroa sinua.

Tai klikkaa tästä ja olet tervetullut keräämään kaikki edellä mainitut hyvät puolet mukaasi!