Entä jos stressistä tulee pysyvää? Entä jos tuo olotila, joka sinulla on juuri nyt, olisikin normaali? Tuntuisiko se kivalta? Haluaisitko kokea sitä jatkuvasti? Arvaamaton sydämentykytys, työkaverille tai perheenjäsenelle napsahtelu, vähäiset yöunet.

Tämä ei ole sellaista elämänlaatua, jota sinä haluat kokea, eihän?

Valitettavasti usealla ihmisellä tämä on normaalia, joka päiväistä elämää. Stressistä on tullut normaalia. Stressin oireisiin ei välttämättä enää kiinnitetä huomiota, koska niitä on koettu useampi viikko, kuukausi tai jopa vuosi.

Stressistä on tullut jopa kroonista.

Ei hätää, jos kirjoitukseni alku herätti ja pysäytti. Kun luet tämän tekstin loppuun saakka, näet, että vaikka tilanne näyttäisi nyt karulta, voimme vielä yhdessä kääntää sen paremmaksi.

Lue myös tämä: Tästä tiedät, että stressi alkaa helpottamaan

Neljä askelta ja kaksi salaisuutta

Jotta pääset niskanpäälle stressistä, sinun on tärkeää huomata millaisia oireita siitä aiheutuu. Emme voi muuttaa mitään, mitä emme tiedosta.

Siksi kannustan sinua ottamaan nyt viisi minuuttia itsellesi. Miltä sinusta oikeasti tuntuu?

  • Onko sinulla kylmä tai kuuma?
  • Onko sinulla päänsärkyä tai huimausta?
  • Tykyttääkö sydämessä turhan kiivaasti?
  • Oletko ollut useamman kerran kipeänä?

Huomioi kaikki tuntemukset, joita sinulla tällä hetkellä on. Toista tämä sama harjoitus illalla rauhallisessa paikassa. Jos mahdollista, kirjoita tuntemuksia itsellesi ylös. Niitä ei tarvitse säikähtää mutta on hyvä jos voit katsoa niitä hieman ulkopuolisen silmin.

Stressin selättämisessä voidaan käyttää monenlaisia menetelmiä ja harjoituksia. Mutta jos stressi hallitsee elämääsi, niitä on vaikea tehdä, niihin on vaikea keskittyä ja siksi ne eivät välttämättä toimi kunnolla.

Siksi haluan tässä ja tulevissa blogiteksteissä antaa sinulle neljä askelta ja kaksi salaisuutta, miten selätät stressin helpommin ja itseäsi ja omaa jaksamistasi kunnioittaen.

Muutos on sarja pieniä tekoja

Oletko koskaan halunnut pudottaa painoa? Minulla on eräs tuttava, joka halusi pitkään pudottaa painoa nopeasti. Hän aloitti painonpudotuksen aina samalla tavalla:

  • paasto
  • kova treeni
  • pussikeitot
  • karkkilakko

Arvaat varmasti lopputuloksen?

Kun hän toisti tätä samaa toimintaa useamman vuoden peräkkäin, hän kyllästyi. Hän totesi, ettei tämä toiminut, joten oli aika etsiä vaihtoehtoinen (parempi) ratkaisu.

Hän alkoi ymmärtämään, että painonpudotus, elämänmuutos ja jopa stressihallinta on sarja pieniä muutoksia. Ensin on laitettava yksi osa itsestä ja elämästä kuntoon, sitten toinen, kolmas ja niin edelleen.

Tätä samaa toivon sinun tekevän kanssani tulevien postausten kanssa. Ole itsellesi armollinen. Tee pieniä asioita vähän kerrassaan. Tällä tavalla teet muutoksesta pysyvän ja alat näkemään pikkuhiljaa toivottuja tuloksia.

Lue myös tämä: 8 vinkkiä taisteluun kun vastustajana on stressi

Yhteenveto ja tehtävä

Entä jos stressistä tulee pysyvää? Tämä olotila joka sinulla tällä hetkellä on, ei tarvitse olla pysyvä. Siitä on tullut tietyllä tavalla mukavuusaluetta. Olet tottunut stressiin, kiireeseen, heikkoon oloon ja päänsärkyihin.

Mutta on tärkeää tietää, että tästä olotilasta on mahdollista päästä eroon. Haluan opastaa sinut kokemaan omaa elämääsi ilman huonoa, pikittyvää ja kroonistuvaa stressiä.

Ensimmäisenä sinun on tärkeää huomioida, millaisia oireita stressi sinussa aiheuttaa ja listata ne ylös.

Tämän jälkeen opetan sinulle, kuinka poistat tai lievität näitä oireita pikkuhiljaa. Teemme tämän yhdessä, joten sinun ei tarvitse vielä huolehtia siitä, miten onnistut tässä.

Muista, että muutos on vain sarja pieniä askeleita, joita otetaan yksi kerrallaan. Viikon kuluttua kerron sinulle seuraavan askeleen.

Kuulen todella mielelläni millaisia huomioita saat, kun teet näiden ohjeiden mukaan. Kommentoithan alle, kiitos. Voit halutessasi kommentoida myös nimettömästi.