Heräät, laahustat kylpyhuoneeseen silmät puoliksi ummessa. Nostat katseesi peiliin. Mitä siellä näkyy? Tummat silmänaluset, silmäpussit, alaspäin suuntautuvat juonteet suupielissä. Kasvojenkohotus tarve? Kätesi nousee otsalle, ovatko rypyt syventyneet? Entäs nuo silmäkulman rypyt, onko niitä enemmän? Näkösi alkaa vähitellen tarkentua, onko iho aina ollut noin kirjava?

Vai näetkö peilissä hymyn?

Kumpi vaihtoehto on sinun aamusi? Kumman näistä haluaisit valita? Voitko itse vaikuttaa valintaasi? Kyllä!

Kaikki me vanhenemme, emme voi välttää ajan kulua emmekä sitä, että se jotenkin näkyy myös kasvoillamme. Mihin siis voimme vaikuttaa? Tiedät varmasti hienon ajatuksen: ”Älä murehdi mistään mihin et voi vaikuttaa. Jos voit tehdä jotain asialle, tee.”

Kasvojenkohennus

Jos mietitään kasvoja, ehkä olet kuullut, että..

  • syömällä terveellisesti
  • nukkumalla riittävästi
  • kosteuttamalla
  • juomalla tarpeeksi………………. hoidat kasvojasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Tiedät nuo edellä mainitut ja varmasti pyritkin elämään niin. Se on hyvä! Vesipullo aina mukana, ihonhoitorutiinit aamuin ja illoin, aikaisin joka päivä nukkumaan ja aamupalasta iltapalaan terveellistä ja kasvispitoista. Aina? Ei ehkä sitten kuitenkaan…

Tärkeintä minun mielestäni on se, että voit valita miten suhtaudut itseesi! Näetkö itsestäsi huonot puolet vai kaiken sen hyvän, mikä sinussa on. Ehkä kasvoillasi näkyy iän tuomia juonteita, mutta se ei estä sinua hymyilemästä itsellesi.

Hymyllä on tutkitusti voimakas vaikutus mieleen, suoraan itsellesi kuin muillekin. Hymy saa aikaan aivoissasi reaktion, missä mielihyvähormonit ryöpsäshtävät esille. Tee palvelus itsellesi, tee itsellesi hyvä olo. Voit koittaa tätä myös huonona hetkenä, vaikka ei yhtään hymyilytä, eikä hymy meinaa millään irrota – ota lyijykynä hampaiden väliin. Kas, sehän on hymy! Tässä vaiheessa ei voi olla nauramatta (itselleen). Tee testi, kun lähdet ulos: Hymyile vastaantulijoille. Mitä reaktioita saat vastaan?

Kasvojenkohotus

Hymyllä jumppaat myös kasvojesi lihaksia. Laita sormesi poskipäillesi, vaihtele ilmettä neutraalista hymyyn, huomaat, että lihaksesi tekevät työtä. Hymy treenaa lihaksiasi. Kun poskipäillä olevat lihakset saavat liikettä, poskipääsi nousevat ja kasvosi kiinteytyvät, aivan ilman kirurgiaa! Kasvojenkohotus luonnollisesti! Miten muuten voit jumpata kasvojesi lihaksia?

Aivan samalla tavalla, kun jumppaat pakaroita tai hauiksia, voit treenata kasvojesi pieniä lihaksia. Meillä on kasvoissamme paljon lihaksia, joilla kaikilla on omat tehtävänsä kuten…

Kasvojen lihaksia

  • Suun kehälihas, jonka tehtävänä on suun sulkeminen. Sitä treenaamalla muokkaat huulen ympäristöä täyteläisemmäksi ja tasoitat pieniä juonteita.
  • Nirsolihas vaikuttaa ilmeisiimme kulmakarvojen välissä, sillä saat aikaan kiukkurypyn. Treenaamalla sitä annat ”sibeliusrypylle” kyytiä.
  • Suupielen alasvetäjälihas tekee juuri niinkuin nimi kertoo. Treenaamalla sitä vahvistat kasvojen alaosaa ja korjaat lerppaposkien aluetta.
  • Iholihas on kaulallamme, sen treenaaminen auttaa sinua välttämään kaksoisleukaa ja vaikuttaa kaulamme esteettiseen ilmeeseen.

Näistä ja muistakin kasvoihin vaikuttavasta jumpista saat kuulla lisää. Voimme tehdä paljonkin ilman sitä veistä!

Palaa vielä tuohon aamuun. Astelet kylpyhuoneeseen silmät sikkurassa. Kohtaat peilissä katseesi. Olet onnellinen, että olet siinä, hereillä, seisot omilla jaloillasi, näet, tunnet, kuulet. (Irvistä pari kertaa=jumppaa kasvoillesi.) Hymyile itsellesi! Tästä päivästä tulee hyvä päivä!