Vintti tai ullakko ovat paikkoja, joihin helposti varastoidaan tarpeetonta tavaraa. Ullakon siivous ja järjestäminen auttaa vapauttamaan tilaa ja mikä parasta hahmottamaan mitä kaikkea sinne on tullut vuosien varrella säilöttyä. Olet varmasti kuullut myös ajatuksen ”vintin järjestäminen tekee yhtä hyvää, kuin järjestäisit tilaa pääkopassasi”.

Siivoaminen ja järjestäminen tekevät hyvää myös mielellesi. Saat selkeytettyä tavarapaljoutta ympäriltäsi pois, olosi vapautuu, mieli kevenee. Oletko kokenut tämän?

Miten huojentavaa on viedä kierrätykseen vintin nurkassa vuosia kasassa olleet tavarat. Kierrätys voi tarkoittaa…

…tuttavalle lahjoitettavaa vanhaa tuolia, jota itse ei koskaan tullut päällystettyä.

…sukulaislapsille annettavia omien lasten pieneksi jääneitä vaatelaatikoita.

Konttia tai muuta kirpparitavaran vastaanottopaikkaa.

…naapurille annettavia vanhoja ulkokalusteita.

…askartelumateriaalilaatikon kantamista lähipäiväkotiin.

…kaatopaikkakeikkaa.

Jos et ole koskaan kokeillut mikä helpotus siitä seuraa, suosittelen.

Näin joulun alla alkaa hössötys ja haipakka; lahjat, ruuat, siivoaminen, kuusi, aikataulut, juhlat… Voisitko ottaa varaslähdön ja siivota palasen sieltä kaikista kauimmaiseksi työntämistäsi tavaroista. Se on totta, että ne eivät näy sinne olohuoneen puolelle. Voit ajatella: ”miksi siis nyt” tai ”apua, en ikinä voi aloittaa niin valtavaa urakkaa, ahdistaa!”

Nyt siksi, että miksi siirtää sitä peikkoa koko ajan eteenpäin. Huomaat, että, kun tartut toimeen, annat itsellesi vaikka 4h aikaa hommaan ja teet sen eteen jotain, olosi on hyvä!

Tavaroiden määrä kauhistuttaa sinua! Et tiedä mistä päästä aloittaa. Koko ajatus vääntää sinut kippuralle, ahdistus! Älä ota sitä kokonaisuutena, vaan palastele se. Päätä käyttää vaikka se 4h keräämällä sieltä vaatteet kiertoon ja viet ne keräyslaatikkoon tai suoraan apua tarvitseville. Netistä voit etsiä myös jopa noutopalvelun, jos haluat. Tai kerää kaatopaikkakuorma erotellen eri pisteisiin metallit, lasit, paperit, muovit, muu roina. Tehkää retki kierrätyspisteiden kautta kaatopaikalle. Miten hyvältä sen jälkeen tuntuukaan!

Kun järjestät konkreettisesti jotain, teet tilaa myös mielellesi. Tunnet vapautta, mielihyvää ja kenties kiitollisuutta. Samalla autat ehkä muita, tavarasi saavat uuden elämän jonkun luona, joka niitä tarvitsee. Auttaminen tuntuu aina hyvältä.

Muista aloittaa palastellen, älä ota liian isoa urakkaa kerta rysäyksellä. Mitä olisi lähelläsi, mitä ehtisit tehdä parissa tunnissa arki-iltana. Miten olisi vaatekaappisi. Miltä tuntuisi avata se seuraavana päivänä, kun se näyttää selkeämmältä, vaatteita ei pursuile, roiku, ole mytyssä, puolet käyttämättömiä.

Caps Lookin Iinalla on selkeät ohjeet siihen, miten saat itsellesi paremman mielen ja selkeän vaatekaapin. Kannattaisiko opetella tämä hyvä keino nyt ja nauttia sen tuomasta hyvästä mielestä koko loppu elämän.

Ja mikä parasta, kun siivoat, touhuat, se on liikuntaa samalla, someniskakin saa kyytiä ihan luonnostaan. Ja mielestäni se menee top vitoseen hyötyliikunnassa. Ajattele, siivoaminen=järjestäminen=liikuntaa keholle=hyvä olo mielelle. Mistä löydät paremman kombinaation?