Ihana asiantuntemus, uskomattoman monenlaisia ohjeita stressiin, irtiottoon arjesta, työuupumukseen, masennukseen – tavoitteena hyvinvointi. Kuuntelin yhden päivän haastattelut liittyen liikuntaan ja keräsin sinulle muutamia vinkkejä.

Oletko ehtinyt tutustua Hyvinvointisummitin tarjontaan? Ei hätää, jos et vielä. Sinulla on vielä mahdollisuus kuunnella kaikkien kahdenkymmenen hyvinvointialan asiantuntijan haastattelut. Tarjolla sinulle lisäksi kultakin valmentajalta jokin digi-tuote, tarjouksia ja rahan arvoisia etuja (yhteensä laskettu arvo 1200€).

Lue myös: Neljä yksinkertaista vinkkiä hyvinvointisi tueksi

Tässä jaan sinulle muutaman ihanan valmentajan ohjeen.

Riina Laaksonen vinkkaa, että apua kannattaa ottaa vastaan ja pyytää, jos olo yhtään siltä tuntuu. Hän itse käyttää hyvinvoinnin ammattilaisena itse ulkopuolista valmennusta.

Riinan työkalut ovat luonto ja hengittäminen. Hän ohjasi videolla yksinkertaisen ja maailman tunnetuimman hengitysharjoituksen.

4-7-8- hengitysharjoitus:

Sulje silmät. Hengitä omassa tahdissa rauhallisesti.

Hengitä neljään laskien sisään.

Pidätä hengitystä seitsemään laskien.

Kahdeksaan laskien hengitä ulos, tyhjennä keuhkot.

Toista sama uudelleen neljä kertaa.

Kuukauden verran tee 4 kertaa päivässä. Tämä harjoitus vaikuttaa merkittävästi unen laatuun. Toisena kuukautena riittää, että teet harjoituksen kaksi kertaa päivässä. Tällä hengitysharjoituksella on suuri merkitys palautumiseen ja unen laatuun.

Riinan filosofia on tarjota koko elämän personal training-palveluja.

Shindokouluttaja ja hoitaja Satu Makkonen kertoo shindon maailmasta, jossa tärkeä osa on meridiaani-verkoston avaaminen. Tämä laji vaikuttaa kehossasi tunteiseen ja sisäelimiin – vähentää stressiä. Shindoa voi harjoittaa yksin omahoitona, parin kanssa, ohjattuna tuntina tai ottamalla vastaan hoidossa. Koskettaminen on iso osa hoitoa. Ehkä olet joskus kokenut minkä vaikutuksen pelkkä korvien hierominen tekee.

Varvashieronta jo rentouttaa. Miehillä erityisesti stressi pakkautuu alaselkään, jalkoihin ja varpaisiin.

Shindoharjoitus:

Kasvata pituutta niskaan, pääsi kokoaa ylöspäin, kallista pää ensin kohti rintaa. Jatka sitten niin hitaasti kuin voit kallistamalla päätäsi sivulle, korva kohti hartiaa. Hengitä jokaisissa kireyksissä ulos ja pysähdy nauttimaan venytyksestä.

Palaa keskelle ja jatka yhtä hitaasti nautiskellen toiselle puolelle.

Täällä Satu ohjaa parivenytyksen, katso Sadun video täältä.

Brain Gym® Aivojumppa on Tuija Räisäsen laji. Mihin asioihin voit vaikuttaa Tuija Räisänen juttelee. Et voi vaikuttaa työkavereihin, mutta voit vaikuttaa kuinka suhtaudut asioihin?

Kaikki liikkeet vaikuttavat aivoihin ja aivot vaikuttavat kaikkeen liikkumiseemme. Aivojumpassa on kolme eri liikealuetta.

Tuija ohjaa yhden lempiliikkeistään ja kertoo miten vasemman ja oikean aivopuoliskon osat aktivoituasi saat toimimaan aivosi paremmin.

Laiska kahdeksikko liike:

Laita kädet ristiin, peukalot muodostavat ruksin, ristin.

Nosta kätesi silmien korkeudelle. Lähde liikuttamaan pakettia vasemmalle yläviistoon hitaasti, tuo kädet sivulta alaspäin ja takasin silmien teen. Tee toinen kahdeksikon lenkki yläviistoon oikealle.

Toista liike, kahdeksikko kolme kertaa seuraamalla kokoajan katseella liikettä. Muista hengittää.

Täällä aivojumppavideo, jos haluat kokeilla enemmän.

Kolme ihanaa naista ja hyvinvointi ammattilaista, kolme yksinkertaista ja hyvää tekevää harjoitetta. Ota arkeesi ja ole tyytyväinen itseesi aina, kun teet sen yhdenkin …aina, kun teet itsellesi hyvää. Kun olet tyytyväinen itseesi, voit hymyillä jo aamulla itsellesi peilin kautta. Hyvinvointi on asenne kysymys.

Lue lisää ryhdistä ja hyvinvoinnista: Hyvä ryhti, parempi mieli!